Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl persilja grovt hackad
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • olja till stekning
  • 100 g haricots verts lättkokta
  • 1 st kidneybönor väl sköljda
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • Tillbehör:

  • kärnfria kalamataoliver
  • fetaost
  • matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
2
Arbeta ihop färs, ägg, persilja, lök, salt och svartpeppar till en jämn färs. Forma biffar och stek runt om i 7–8 minuter.
3
Blanda den varma bulgurn med haricots verts, bönor, citron, olivolja, chiliflakes och salt.
4
Servera biffar och bulgur med tillbehören.

Kommentar:
Näringsvärde Kcal 522 Fett 20 g Kolhydrater 41 g Fibrer 13 g

Recept // Fler köttfärsrecept