Du behöver
- 600 g nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- ett par rejäla tag med svartpepparkvarnen
- matolja eller olivolja till stekning
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk olivolja
- 1 burk vita bönor (410 g), avrunna och sköljda
- 250 g frysta haricots verts eller brytbönor
- 3 dl passerade tomater
- 1/2 tsk strösocker
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Arbeta ihop färs, lök, ägg, salt och svartpeppar. Forma biffar och bryn dem i stekpanna med olja. Efterstek dem 10 minuter i ugnen i 175 grader.
2
Fräs vitlöken utan att den får färg.
3
Häll i bönor, haricots verts och passerade tomater. Koka upp och låt puttra i 3–4 minuter, smaksätt med socker, salt och svartpeppar.
4
Servera till biffarna tillsammans med kokt potatis och gärna en rågbrödssmörgås till.