Du behöver
- 7 st potatis medelstora
- 3.5 msk olivolja
- flingsalt ca 1 tsk
- 450 g köttfärs
- 1 st bacontärningar (140 g)
- 3 msk persilja strimlad
- 2 msk smör till stekning
- svartpeppar nymalen
- 4.5 dl vitkål strimlad
- 1 st morot stor
- 1 st äpple stort
- 1 msk flytande honung
- 3 msk äppelcidervinäger
- 3 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk sesamfrö
Dressing:
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen noga eller skala den om det behövs. Skär potatisen först i halvor och sedan varje halva i 3–4 klyftor. Lägg potatisklyftorna med snittytan upp på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper och pensla dem med oljan. Smula över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills den är mjuk, känn med provsticka.
2
Blanda färsen med bacontärningarna och persiljan. Forma den till 4 biffar. Stek biffarna i smöret cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek under lock eller bredvid potatisklyftorna i ugnen cirka 5 minuter. Peppra.
3
Blanda strimlad kål, skalad och strimlad morot och äpplet, urkärnat och skuret tunna skivor, i en skål. Blanda dressingen och häll över.
4
Servera biffarna med klyftpotatis och sallad.
Kommentar:
Baconet ger sälta och smak åt biffarna och gör dem saftigare.
Baconet ger sälta och smak åt biffarna och gör dem saftigare.