Du behöver

  • 7 st potatis medelstora
  • 3.5 msk olivolja
  • flingsalt ca 1 tsk
  • 450 g köttfärs
  • 1 st bacontärningar (140 g)
  • 3 msk persilja strimlad
  • 2 msk smör till stekning
  • svartpeppar nymalen
  • 4.5 dl vitkål strimlad
  • 1 st morot stor
  • 1 st äpple stort
  • Dressing:

  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen noga eller skala den om det behövs. Skär potatisen först i halvor och sedan varje halva i 3–4 klyftor. Lägg potatisklyftorna med snittytan upp på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper och pensla dem med oljan. Smula över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills den är mjuk, känn med provsticka.
2
Blanda färsen med bacontärningarna och persiljan. Forma den till 4 biffar. Stek biffarna i smöret cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek under lock eller bredvid potatisklyftorna i ugnen cirka 5 minuter. Peppra.
3
Blanda strimlad kål, skalad och strimlad morot och äpplet, urkärnat och skuret tunna skivor, i en skål. Blanda dressingen och häll över.
4
Servera biffarna med klyftpotatis och sallad.

Kommentar:
Baconet ger sälta och smak åt biffarna och gör dem saftigare.

Recept // Fler nötköttrecept