Du behöver

  • 1 l havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 200 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk hjorthornssalt

Gör så här

Blötlägg havregrynen i mjölken en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med de blötlagda havregrynen. Blanda också i sockret. Blanda mjölet med hjorthornssaltet och rör ner det. Blanda allt till en smidig deg och tillsätt eventuellt mer mjöl om den är kladdig. Kavla ut den till en ganska tunn rektangulär kaka, ungefär som till kanelbullar. Ta ut runda kex med ett glas eller annat mått. Lägg dem efter hand på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter.

Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.


Recept // Fler övrigtrecept