Du behöver
- fänkålsstånd 1 stort eller 2 små
- 2 msk citronsaft
- 4 msk olivolja
- 5 st rädisor
- 1 st rött äpple
- salt nymalen svartpeppar
- 150 g fetaost
Gör så här
Ansa fänkålen och spara fänkålsdillen om den är fin. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ihop den med citronsaft och olivolja och blanda väl. Skölj rädisorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin. Skölj och skär äpplet i fina stavar, vänd försiktigt ihop äpple och rädisor med fänkålen. Smaka av med salt och peppar, ta det lugnt med saltet, fetaosten är ju också salt. Smaka också om det behövs mer citronsaft. Smula sist över fetaosten och toppa med den plockade fänkålsdillen. Salladen smakar härligt till exempelvis grillad fläskkarré.