Fänkålsrisotto med kräftstjärtar

Du behöver 8 dl vatten + 3 msk konc kycklingfond 1 st fänkålstånd 1 stort eller två små 2 st schalottenlökar finhackade 2 msk olivolja...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 dl vatten + 3 msk konc kycklingfond
  • 1 st fänkålstånd 1 stort eller två små
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 dl arborioris
  • 3 dl vitt vin
  • 1.5 msk smör
  • 2 msk parmesanost nyriven
  • 2 st kräftstjärtar avrunna

Gör så här

1
Koka upp vatten och fond till buljong. Ansa fänkålen och tärna den, spara fänkålsdillen till dekoration om den är fin.

2
Fräs schalottenlöken ett par minuter i oljan i en kastrull. Tillsätt fänkål och vitlök och fräs några minuter till. Tillsätt riset och vänd runt så kornen blir lite genomskinliga. Häll på vinet och låt koka in under omrörning.

3
Tillsätt varm buljong, en skopa i taget och koka in innan nästa tillsätts. Fortsätt så tills riset är mjukt men har en liten kärna. Tillsätt mer buljong om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar.

4
När du är nöjd, tillsätt smör, parmesanost och vänd i kräftstjärtarna. Dekorera med fänkålsdillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top