Fänkålsplättar med räkor och lax

Du behöver 2 dl mjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1 msk finstötta fänkålsfrön smör Tillbehör till 20 plättar 100 g rökt lax 20 räkor...

Tillagningstid: 30 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk finstötta fänkålsfrön
  • smör
  • Tillbehör till 20 plättar
  • 100 g rökt lax
  • 20 räkor
  • 1 huvud grönsallad
  • 2 dl gräddfil
  • dill
  • Alternativt tillbehör
  • Rökt kött och pepparrot

Gör så här

1
Vispa ihop mjölet med två deciliter mjölk. Tillsätt äggen och vispa sist i det som är kvar av mjölken och de finstötta fänkålsfröna. Grädda plättarna.

2
Strimla laxen, skala räkorna. Lägg ut plättarna på salladsbädd på ett snyggt fat. Dekorera varje plätt med tillbehören, först en klick gräddfil och sen lax, räkor och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top