Fänkålsbiffar med tagliatelle

Du behöver 0.5 dl ströbröd 1.5 dl vatten 0.75 tsk salt 1 krm svartpeppar nymalen 2 tsk fänkålsfrön stötta 1 dl lätt crème fraiche 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl vatten
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 2 tsk fänkålsfrön stötta
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl ajvar relish
  • 2 st fänkålstånd
  • 500 g nötfärs
  • smör till stekning
  • 4 prt tagliatelle

Gör så här

1
Blanda ströbröd, vatten, salt, peppar och fänkålsfrön i stor bunke, låt svälla 10 minuter. Blanda under tiden creme fraiche med ajvar, och koka upp pastavatten, med 2 tsk salt per liter vatten. Skiva fänkålsstånd halvcentimetertjockt.

2
Vänd ner färsen i ströbrödet lite i taget, blanda till jämn smet och forma åtta rätt platta biffar. Stek på näst högsta värme i lättbrynt smör, omkring 4 minuter på varje sida, Salta och svartpeppra biffytorna under stekningen. Koka pastan enligt paketets anvisning.

3
Skölj snabbt ur stekpannan med hett vatten och stek fänkålsskivorna 1–2 minuter i smör. Salta och peppra, ta upp.


Kommentar:
Näringsvärde: 548 kcal, 17 g fett, 61 g kolhydrater, 8 g fibrer

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top