Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1.5 dl vatten
- 0.75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymalen
- 2 tsk fänkålsfrön stötta
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 dl ajvar relish
- 2 st fänkålstånd
- 500 g nötfärs
- smör till stekning
- 4 prt tagliatelle
Gör så här
1
Blanda ströbröd, vatten, salt, peppar och fänkålsfrön i stor bunke, låt svälla 10 minuter. Blanda under tiden creme fraiche med ajvar, och koka upp pastavatten, med 2 tsk salt per liter vatten. Skiva fänkålsstånd halvcentimetertjockt.
2
Vänd ner färsen i ströbrödet lite i taget, blanda till jämn smet och forma åtta rätt platta biffar. Stek på näst högsta värme i lättbrynt smör, omkring 4 minuter på varje sida, Salta och svartpeppra biffytorna under stekningen. Koka pastan enligt paketets anvisning.
3
Skölj snabbt ur stekpannan med hett vatten och stek fänkålsskivorna 1–2 minuter i smör. Salta och peppra, ta upp.
Näringsvärde: 548 kcal, 17 g fett, 61 g kolhydrater, 8 g fibrer