Faluparisare med picklad lök

Bjud på en variant på parisare med stekt ägg och snabbpicklad lök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 st saltgurka
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 4 st ägg
  • 3,5 msk smör till stekning
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp

Till servering

ugnsbakade potatisklyftor eller pommes frites

Gör så här

1

 Skär korven i 20 skivor.

2

Dela bröden. Rosta brödhalvorna.

3

Skär gurkan i skivor.

4

Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg dem på en tallrik. Strö över sockret. Häll över vinäger.

5

Stek korvskivorna och äggen i smöret.

6

Fördela chilisås, korv, gurka, lök och ägg på 4 brödhalvor. Garnera med örter. Servera med klyftpotatis (och brödlock). 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top