Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 st saltgurka
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 4 st ägg
  • 3,5 msk smör till stekning
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • Till servering

  • ugnsbakade potatisklyftor eller pommes frites

Gör så här

1

 Skär korven i 20 skivor.

 

2

Dela bröden. Rosta brödhalvorna.

 

3

Skär gurkan i skivor.

 

4

Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg dem på en tallrik. Strö över sockret. Häll över vinäger.

 

5

Stek korvskivorna och äggen i smöret.

6

Fördela chilisås, korv, gurka, lök och ägg på 4 brödhalvor. Garnera med örter. Servera med klyftpotatis (och brödlock). 


Kommentar:
Bjud på en variant på parisare med stekt ägg och snabbpicklad lök.

Recept