Falukorvspanna med stekta ägg

Du behöver 550 g lättfalukorv 2 st majskolvar (frysta tinade eller från burk) 0.5 st purjolök 1 st röd paprika 8 st potatis kokta, skalade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 550 g lättfalukorv
  • 2 st majskolvar (frysta tinade eller från burk)
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 8 st potatis kokta, skalade
  • 1 tsk timjan repad
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver gärna rökt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skär korven i bitar. Skiva majsen. Ansa och skiva purjon i breda bitar. Ansa och skär paprikan i bitar. Skiva potatisen.

2
Stek korv och purjo med repad timjan i lite av smöret och oljan tills korven är genomstekt och purjon börjar mjukna. Lägg över i en form.

3
Stek potatisen i resten av smöret och oljan med paprikapulver tills den har fått fin färg. Pressa i vitlök och tillsätt majs och paprika, salta och peppra.

4
Fräs ytterligare en stund tills paprikan mjuknat lite. Lägg tillbaka korvblandningen och vänd runt väl.


Kommentar:
Till servering: stekta ägg
Näringsvärde: Kcal 542, Fett 32 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 5 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top