Du behöver

  • 550 g lättfalukorv
  • 2 st majskolvar (frysta tinade eller från burk)
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 8 st potatis kokta, skalade
  • 1 tsk timjan repad
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver gärna rökt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skär korven i bitar. Skiva majsen. Ansa och skiva purjon i breda bitar. Ansa och skär paprikan i bitar. Skiva potatisen.
2
Stek korv och purjo med repad timjan i lite av smöret och oljan tills korven är genomstekt och purjon börjar mjukna. Lägg över i en form.
3
Stek potatisen i resten av smöret och oljan med paprikapulver tills den har fått fin färg. Pressa i vitlök och tillsätt majs och paprika, salta och peppra.
4
Fräs ytterligare en stund tills paprikan mjuknat lite. Lägg tillbaka korvblandningen och vänd runt väl.

Kommentar:
Till servering: stekta ägg Näringsvärde: Kcal 542, Fett 32 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 5 g.

Recept // Fler korv & charkrecept