Du behöver
- 550 g lättfalukorv
- 2 st majskolvar (frysta tinade eller från burk)
- 0.5 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 8 st potatis kokta, skalade
- 1 tsk timjan repad
- 1 msk smör till stekning
- 2 msk olivolja till stekning
- 1 tsk paprikapulver gärna rökt
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
Gör så här
1
Skär korven i bitar. Skiva majsen. Ansa och skiva purjon i breda bitar. Ansa och skär paprikan i bitar. Skiva potatisen.
2
Stek korv och purjo med repad timjan i lite av smöret och oljan tills korven är genomstekt och purjon börjar mjukna. Lägg över i en form.
3
Stek potatisen i resten av smöret och oljan med paprikapulver tills den har fått fin färg. Pressa i vitlök och tillsätt majs och paprika, salta och peppra.
4
Fräs ytterligare en stund tills paprikan mjuknat lite. Lägg tillbaka korvblandningen och vänd runt väl.
Till servering: stekta ägg
Näringsvärde: Kcal 542, Fett 32 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 5 g.