Falukorvsgryta med svarta bönor

Du behöver 0.5 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 msk matolja eller olivolja 1 st förpackning krossade tomater (500 g) 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk matolja eller olivolja
  • 1 st förpackning krossade tomater (500 g)
  • 2 dl vatten
  • 400 g sötpotatis tärnad
  • 1 st tacokrydda (40 g)
  • 1 st bönor avrunna och avspolade
  • 1 st burk majskorn 285 g avrunnen vikt
  • salt och svartpeppar
  • 500 g falukorv skuren i bitar

Tillbehör

4 st tortillabröd

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök hastigt i oljan. Häll på krossade tomater och vatten.

2
Lägg i sötpotatisen och tacokryddorna. Koka upp och koka sakta i 15 minuter tills sötpotatisen är mjuk.

3
Tillsätt svarta bönor och majs, krydda med lite salt och nymalen svartpeppar. Späd med vatten om grytan är för tjock.

4
Bryn falukorvsbitarna i en torr stekpanna och rör ner dem i den mustiga grytan. Ställ på bordet och servera tortillabröd att doppa i såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top