Falukorvsgryta med sommarkål

Du behöver 600 g sommarkål (färsk vitkål) i bitar 4 dl hönsbuljong 1 1/2 dl mellangrädde 2 tsk ljus dijonsenap 1 msk maizenaredning 600 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g sommarkål (färsk vitkål) i bitar
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk maizenaredning
  • 600 g falukorv i bitar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • potatis till kokning

Gör så här

1
1 Koka kålen mjuk 2–3 minuter i buljong och grädde. Tillsätt senap och red av lätt med maizenaredning.

2
2 Bryn falukorven torr stekpanna och lägg i grytan med

3
kålen. Rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.

4
3 Servera med nykokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top