RECEPT FRÅN IK

Falukorvsburgare

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

    Coleslaw

  • 300 g rödkål
  • 1 st rödlök
  • 1 st stjälk blekselleri
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • Burgare

  • 500 g falukorv
  • 2 msk smör eller rapsolja
  • 50 g cheddarost
  • 4 st hamburgerbröd
  • Till servering

  • ajvar
  • saltgurka
  • dijonsenap

Gör så här

1

Coleslaw Strimla rödkålen i tunna skivor med en vass kniv eller mandolin. Skala rödlöken och strimla löken i tunna skivor. Strimla även sellerin i fina skivor.

2

Blanda alla grönsaker i en bunke tillsammans med vin­äger och honung. Tillsätt gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

3

Burgare Sätt ugnen på grillvärme. Skär korven i grova skivor. Stek i smör eller olja tills korven fått fin färg på bägge sidor. Lägg över grovriven ost på varje korvskiva och ställ in i ugnen, grilla i ett par minuter tills osten smält.

4

Rosta bröden lätt i en stekpanna utan fett.

5

Lägg någon matsked coleslaw i botten av hamburgerbröden och toppa med två korvskivor. Klicka ut en matsked ajvar och toppa med locket. Servera med saltgurka och senap


Kommentar:
Falukorvsburgare är en god snabbfixad middag. Variera fyllningen med tomat, sallad och skivad lök. Karamelliserad lök ger också god smak.

Recept