Du behöver
- 400 g falukorv
- 2 st gula lökar
- 1.5 msk margarin eller smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar mald
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl gräddfil
- 2.5 msk hackad gräslök (eller persilja)
Gör så här
1
Skär korven i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i matfettet i stekpanna.
2
Strö över vetemjöl, rör om och blanda i mjölken, lite i taget så att det blir en tjock sås. Tillsätt salt, peppar och tomatpuré. Sjud det hela sakta på svag värme cirka 5 minuter. Rör i gräddfilen och värm – utan att koka – till lagom ättemperatur. Strö gräslök eller persilja över korven i sin sås. Servera med kokt ris, pressad potatis eller pasta (vid äggallergi – välj pasta som passar).