Falukorv med vitkål och senapssås

Du behöver 1 st falukorv 0.5 st vitkålshuvud 1 st gul lök rapsolja 1 msk salt 1 tsk strösocker 1 tsk spiskummin Senapssås: 2.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st falukorv
  • 0.5 st vitkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • rapsolja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk spiskummin

Senapssås:

2.5 dl mellangrädde
2 msk senap eller annan söt senap
0.5 msk mjöl eller majsena

Gör så här

1
Skiva falukorven och stek den.

2
Riv eller strimla vitkålen, gärna med en osthyvel. Hacka löken. Stek vitkål och lök i olja och krydda med salt, socker och spiskummin.

3
Blanda mellangrädde, senap och mjöl och koka upp. Låt såsen sjuda någon minut tills den tjocknar en aning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top