Du behöver
- 4 bakpotatisar
- 1 tsk (citron)olivolja
- kajennpeppar, fingsalt
- 500 g spetskål
- 2 kvistar dill
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 tsk salt
- 400 g mager falukorv
- 2–3 tsk kumminfrön
Gör så här
1
1 Tvätta potatisarna och skiva dem 2 cm tjockt. Lägg på papprad plåt, olja ovanytorna. Dutta på en aning kajenn och strö på flingsalt. Baka i ugn, 20–25 minuter i 200 grader.
2
2 Halvera kålhuvudet och skär även det till 2 cm breda skivor. Lägg i vid, plastbelagd kastrull med dillstjälkarna, slå på grädden och lägg på lock. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills kålen börjar mjukna, 3–7 minuter, kolla med tandpetare. Klipp över dillvipporna.
3
3 Snitta korven och skiva den. Vänd skivorna i kumminfrön och stek varmt i eget fett i drygt medelvarm stekpanna.
Näringsvärde:
Kcal 541, Fett 30 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 5 g