Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • 1 tsk (citron)olivolja
  • kajennpeppar, fingsalt
  • 500 g spetskål
  • 2 kvistar dill
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g mager falukorv
  • 2–3 tsk kumminfrön

Gör så här

1
1 Tvätta potatisarna och skiva dem 2 cm tjockt. Lägg på papprad plåt, olja ovanytorna. Dutta på en aning kajenn och strö på flingsalt. Baka i ugn, 20–25 minuter i 200 grader.
2
2 Halvera kålhuvudet och skär även det till 2 cm breda skivor. Lägg i vid, plastbelagd kastrull med dillstjälkarna, slå på grädden och lägg på lock. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills kålen börjar mjukna, 3–7 minuter, kolla med tandpetare. Klipp över dillvipporna.
3
3 Snitta korven och skiva den. Vänd skivorna i kumminfrön och stek varmt i eget fett i drygt medelvarm stekpanna.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 541, Fett 30 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 5 g

Recept // Fler korv & charkrecept