Falukorv med sommarkål

Du behöver 1 litet huvud sommarkål, 800 g, strimlat 1 msk smör 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 300 g lättkokta skärbönor, delade 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 litet huvud sommarkål,
  • 800 g, strimlat
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 300 g lättkokta skärbönor,
  • delade
  • 1 dl strimlad salladslök
  • salt
  • peppar
  • 600 g falukorv i skivor

Gör så här

1
Fräs kålen i smör i ett par minuter. Häll på grädde och mjölk, koka sakta i 4–5 minuter.

2
Tillsätt bönorna och löken, koka upp och smaka av med salt och peppar.

3
Stek korven och servera till. Kör du inte GI-diet kan du koka lite potatis till.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 571
Fett 47 g
Kolhydrater 16 g
Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top