Falukorv med morotsmos

Du behöver 10 st potatis medelstora mjöliga 4 st morötter medelstora 0.75 tsk salt 1 st kajennpeppar dutt 1.5 dl lättmjölk 1.5 msk smör 6...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st potatis medelstora mjöliga
  • 4 st morötter medelstora
  • 0.75 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 1.5 dl lättmjölk
  • 1.5 msk smör
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 st lök i skivor
  • vitlöksklyfta
  • 400 g falukorv mager

Gör så här

1
Skala potatis och morötter, dela potatisarna grovt, skiva morötterna tunnare. Lägg i kallvatten som nätt och jämnt täcker. Koka upp och sjud under lock cirka 10 minuter, tills knölar och rötter är mjuka. Slå bort vattnet och mosa med elvisp eller potatisstöt. Salta, peppra och blanda i mjölk. Rör i en klick smör.

2
Koka upp vatten med peppar, lagerblad och lök. Dra skinnet av falukorven, snitta den längs med och skiva. Låt den sjuda på knapp medelvärme under lock, cirka 10 minuter. Servera med mos och senap.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 499, fett 25 g, kolhydrater 48 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top