Du behöver
- 1 st litet blomkålshuvud (400 g)
- broccoli (300 g)
- 500 g sommarkål
- morötter (200 g)
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- salt
- 3 dl grönsaksbuljong vatten + tärning
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl hackad persilja
- 600 g falukorv i skivor
Gör så här
1
Ansa, plocka och skär grönsakerna i bitar. Fräs dem på medelvärme tillsammans med vitlöken i smör och olja i 4–5 minuter, salta.
2
Häll på buljongen och låt puttra under lock 3–4 minuter, rör om då och då. Rör i senap och persilja.
3
Servera till stekt falukorv.
Näringsvärde: Kcal 553, Fett 42 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 9 g