Falukorv med goda grönsaker

Du behöver 1 st litet blomkålshuvud (400 g) broccoli (300 g) 500 g sommarkål morötter (200 g) 2 st vitlöksklyftor hackade 1 msk smör +...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st litet blomkålshuvud (400 g)
  • broccoli (300 g)
  • 500 g sommarkål
  • morötter (200 g)
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • salt
  • 3 dl grönsaksbuljong vatten + tärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad persilja
  • 600 g falukorv i skivor

Gör så här

1
Ansa, plocka och skär grönsakerna i bitar. Fräs dem på medelvärme tillsammans med vitlöken i smör och olja i 4–5 minuter, salta.

2
Häll på buljongen och låt puttra under lock 3–4 minuter, rör om då och då. Rör i senap och persilja.

3
Servera till stekt falukorv.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 553, Fett 42 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top