Falukorv med broccolimos

Du behöver 800 g potatis skalad 2 st broccolistånd i bitar 2 dl crème fraîche 3 msk riven pepparrot 1 msk dijonsenap ljus salt en...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis skalad
  • 2 st broccolistånd i bitar
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap ljus
  • salt en nypa
  • 2.5 dl mjölk varm
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 600 g falukorv i skivor

Gör så här

1
1 Dela potatisen och koka den mjuk i saltat vatten i 18 minuter. Koka med broccolin efter halva tiden.

2
2 Rör under tiden ihop creme fraiche med pepparrot, senap och salt.

3
3 Slå bort kokvattnet, mosa potatis och broccoli med en gaffel. Vispa (gärna med elvisp) in mjölk och smör, salta och peppra.

4
4 Stek korvskivorna i torr stekpanna. Servera till broccolimoset och pepparrotskrämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top