Du behöver

  • 800 g potatis skalad
  • 2 st broccolistånd i bitar
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap ljus
  • salt en nypa
  • 2.5 dl mjölk varm
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 600 g falukorv i skivor

Gör så här

1
1 Dela potatisen och koka den mjuk i saltat vatten i 18 minuter. Koka med broccolin efter halva tiden.
2
2 Rör under tiden ihop creme fraiche med pepparrot, senap och salt.
3
3 Slå bort kokvattnet, mosa potatis och broccoli med en gaffel. Vispa (gärna med elvisp) in mjölk och smör, salta och peppra.
4
4 Stek korvskivorna i torr stekpanna. Servera till broccolimoset och pepparrotskrämen.

Recept // Fler korv & charkrecept