Faluburgare med coleslaw

Du behöver 1 st vit- eller rödkål (ca 200 g) 1 st morot 1 st paprika röd 1.5 dl majonnäs gärna Hellmans eller hemlagad 1.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vit- eller rödkål (ca 200 g)
  • 1 st morot
  • 1 st paprika röd
  • 1.5 dl majonnäs gärna Hellmans eller hemlagad
  • 1.5 msk vinäger
  • salt peppar
  • 4 st hamburgerbröd
  • 8 skiva falukorv ca 1 1
  • 8 skiva ost
  • 4 msk ketchup
  • 2.5 dl salladsblad
  • 4 st tomatskivor
  • smörgåsgurka skivad, gärna gammaldags
  • 4 msk senap

Gör så här

1
1 Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner de strimlade grönsakerna och blanda väl.

2
2 Rosta bröden. Stek korvskivorna cirka 1/2 minut på varje sida. Toppa korvskivorna med ost.

3
3 Lägg korvskivorna mellan hamburgerbröd tillsammans med ketchup, salladsblad, tomatskivor och coleslaw. Servera med gurka och senap.


Kommentar:
Falukorv är lätt att variera och faluburgarna passar både stora och små.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top