Du behöver

  • 1 st vit- eller rödkål (ca 200 g)
  • 1 st morot
  • 1 st paprika röd
  • 1.5 dl majonnäs gärna Hellmans eller hemlagad
  • 1.5 msk vinäger
  • salt peppar
  • 4 st hamburgerbröd
  • 8 skiva falukorv ca 1 1
  • 8 skiva ost
  • 4 msk ketchup
  • 2.5 dl salladsblad
  • 4 st tomatskivor
  • smörgåsgurka skivad, gärna gammaldags
  • 4 msk senap

Gör så här

1
1 Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner de strimlade grönsakerna och blanda väl.
2
2 Rosta bröden. Stek korvskivorna cirka 1/2 minut på varje sida. Toppa korvskivorna med ost.
3
3 Lägg korvskivorna mellan hamburgerbröd tillsammans med ketchup, salladsblad, tomatskivor och coleslaw. Servera med gurka och senap.

Kommentar:
Falukorv är lätt att variera och faluburgarna passar både stora och små.

Recept // Fler korv & charkrecept