RECEPT FRÅN IK

Falska pumpamuffins med frosting

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 200 g morot finriven
  • 2 st ägg medelstora
  • 2 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl
  • Frosting

  • 25 g smör rumsvarmt
  • 2.5 dl florsocker (150 g)
  • 0.5 msk pressad lime
  • 50 g färskost av philadelphiatyp
  • hushållsfärg gul och röd
  • Dekoration

  • lakritsgodis

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa morot, ägg och socker någon minut. Tillsätt oljan. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt och fyll smeten till två tredjedelar i formarna. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, prova med sticka. Låt stå i formen ett slag och låt sedan svalna på galler.
2
Frosting Vispa smör, florsocker och limesaft slätt med elvisp. Vispa i färskosten och färga med gul och röd hushållsfärg till önskad nyans, ta lite i taget. Häll upp frostingen i en spritspåse, gärna med munstycke. Spritsa frostingen på muffinsen i bulliga ränder. Vill du inte spritsa kan du bre på den med en kniv. Gör ansikten på pumporna med bitar av lakritsgodis.

Recept