Falafel med couscous

Du behöver 2 burk burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna 1 tsk malen spiskummin 0.5 tsk malen koriander 1 st ägg 2 st vitlöksklyftor pressade...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burk burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 1 st ägg
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 3 msk finhackad koriander
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 2 msk grahamsmjöl + mjöl till panering
  • 4-5 msk neutral olja till stekning

Couscoussallad

4 prt couscous kokt
200 g cocktailtomater delade
3 msk strimlad persilja
1 msk pressad citronsaft
salt
1 msk rapsolja kan uteslutas

Sås

2 dl yoghurt
1-2 tsk tahini
1-2 tsk rostade sesamfrön

korianderblad och citronklyftor till servering

Gör så här

1

Mosa de avrunna kikärterna med en gaffel. Blanda med spiskummin och malen koriander. Blanda i lätt uppvispat ägg, lite i taget, smeten får inte bli för lös. Blanda i vitlök, finhackad koriander och rödlök och sedan mjölet. 

2

Sätt ugnen på 200 grader. Forma smeten till 16 runda kakor. Vänd kakorna i mjölet och stek dem i olja tills de får fin färg, 1 minut på varje sida. Lägg på en papprad plåt och efterstek mitt i ugnen cirka 10 minuter.

3

Blanda couscous, tomater och persilja. Smaka av med citron och salt. Blanda i oljan.

4

Blanda ingredienserna till såsen.

5

Garnera falafeln med korianderblad, servera med citronklyftor, couscoussallad och sås.

6

Tips: Det är viktigt att mosa kikärterna med en gaffel. Mixas de i matberedare blir kikärtsfärsen för lös. 


Kommentar:
Falafel är en klassiker när det kommer till kikärter, här serveras den med en fräsch couscoussallad och sesamsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top