Fajitasfyllning med kyckling

Du behöver sötpotatis (ca 150 g) 1 st lök liten gul 1.5 st vitlöksklyftor 1 st äpple t ex Granny Smith 2 st kycklinglårfilé grillad,...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • sötpotatis (ca 150 g)
  • 1 st lök liten gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st äpple t ex Granny Smith
  • 2 st kycklinglårfilé grillad, eller 1 bröstfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 msk fajitaskrydda i påse

Gör så här

1
Skala potatisen, skär den i 2–3 bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Ånga av potatisen och mosa den med en gaffel.

2
Skala och hacka löken och vitlöken. Skala, klyfta, kärna ur och skär äpplet i små skivor. Skär kycklingen i små bitar. Fräs löken och vitlöken mjuka i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt äppelskivorna och fräs cirka 3 minuter. Blanda i den mosade potatisen. Blanda i kycklingen, skuren i små strimlor. Smaka av med fajitaskryddan. Låt fyllningen kallna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top