Du behöver

  • 8 st kycklinglårfilé
  • Spice rub

  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 tsk paprikapulver spanskt rökt, finns i välsorterade krydd-/delikatessaffärer
  • 2 tsk flingsalt
  • Tillbehör

  • 1 st paprika gul
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök stor
  • 0.5 kruka oregano
  • tortillabröd små
  • Guacamole

  • 2 st avokado stora, välmogna
  • 1 st tomat stor
  • 1 st röd chili
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st lime pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

1
Skölj kycklingen och torka den med papper. Blanda ingredienserna till spice rub och massera in kryddblandningen i kycklingen. Låt den ligga i en plastpåse i kylen minst 1 timme. Dela, kärna ur och klyfta paprikorna. Skala och klyfta rödlöken. Lägg åt sidan.
2
Guacamole
3
Dela, kärna ur och gröp ur köttet från avokadon, lägg det i en skål. Dela, kärna ur och tärna tomatköttet och chilin. Skala och finhacka löken. Finriv vitlöksklyftorna. Blanda allt med avokadoköttet och pressa i limesaften. Hacka koriandern och blanda i den, smaka av med salt. Dekorera med limeklyfta vid servering.
4
Förbered grillen till en fin, grå grillglöd. Grilla kycklinglårfiléerna cirka 8 minuter på varje sida. Strimla dem. Grilla paprika- och lökklyftorna hastigt, på spett eller i grillkorg. Blanda kyckling och grönsaker på ett fat, dekorera med oregano.
5
Värm tortillabröden hastigt på grillen. Låt var och en fylla bröden och toppa med guacamole.

Kommentar:
Tillagningstid: 1 timme + marineringstid. Recept ur kokböckerna ”Jamie grillar”, ”BBQ” och ”Fixa grillen”.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept