Fågelfond på orre

Du behöver skroven från 2 stora eller 4 små orrfåglar 1 skalad morot 1 skalad rödlök 50 g skalad rotselleri 2 vitlöksklyftor 2 msk smör...


5 portioner

Du behöver

  • skroven från 2 stora eller 4 små orrfåglar
  • 1 skalad morot
  • 1 skalad rödlök
  • 50 g skalad rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 krm tomatpuré
  • vatten tills det täcker

Gör så här

1
Skölj skroven rena under kallvattenkranen. Skaka av vattnet så gott det går. Tryck samman skroven så de blir mindre skrymmande. Rosta dem i torr långpanna högt upp i ugnen i 250 grader, eventuellt under ugnsgrillen, tills de får färg.

2
Hacka grönsakerna och fräs dem i smör till gyllene färg i en rymlig kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut ytterligare. Lägg i de rostade skroven och häll på vatten tills de täcks. Sjud i 3 timmar och sila spadet. Koka sedan ner det till hälften, då har du en god fond att använda till sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top