Du behöver
- skroven från 2 stora eller 4 små orrfåglar
- 1 skalad morot
- 1 skalad rödlök
- 50 g skalad rotselleri
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 2 krm tomatpuré
- vatten tills det täcker
Gör så här
1
Skölj skroven rena under kallvattenkranen. Skaka av vattnet så gott det går. Tryck samman skroven så de blir mindre skrymmande. Rosta dem i torr långpanna högt upp i ugnen i 250 grader, eventuellt under ugnsgrillen, tills de får färg.
2
Hacka grönsakerna och fräs dem i smör till gyllene färg i en rymlig kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut ytterligare. Lägg i de rostade skroven och häll på vatten tills de täcks. Sjud i 3 timmar och sila spadet. Koka sedan ner det till hälften, då har du en god fond att använda till sås.