Exotisk tiramisu med passionsfrukt

Du behöver 8 st savoiardikex 1 st apelsin saften 4 cl apelsinlikör till exempel cointreau 4 st ägg 1 dl strösocker 1 st vaniljstång 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st savoiardikex
  • 1 st apelsin saften
  • 4 cl apelsinlikör till exempel cointreau
  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st lime tvättad
  • 400 g mascarpone
  • 1 st mascarpone eller papaya
  • 1 st apelsin
  • 2 st passionsfrukt

Garnering

1 st lime det yttersta rivna skalet
2 msk vit choklad hyvlad

Gör så här

1

Lägg två kex vardera i fyra portionsglas. Bryt kexen i två delar eller låt dem vila mot sidorna av glaset. Blanda apelsinsaft med cointreau och fördela blandningen jämnt över kexen. 

2

Separera äggen och vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i vispet. Riv det yttersta gröna skalet från limen. Tillsätt i krämen och blanda. Vispa vitorna fluffiga med ren visp i ren skål. Blanda de vispade äggulorna med mascarpone och rör till en len och krämig konsistens. Vänd sedan ner vitorna lite i taget. 

3

Skär loss fruktköttet runt kärnan på mangon och skär bort skalet. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala apelsinen med en vass kniv så att du får bort det vita, skiva och skär apelsinen i mindre bitar. Lägg frukten i en bunke. Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ner fruktköttet i bunken, blanda. Varva frukten med äggkrämen ovanpå kexen och avsluta med ett lager frukt. Dekorera med rivet limeskal och hyvlad vit choklad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top