Du behöver
- 8 st savoiardikex
- 1 st apelsin saften
- 4 cl apelsinlikör till exempel cointreau
- 4 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- 1 st lime tvättad
- 400 g mascarpone
- 1 st mascarpone eller papaya
- 1 st apelsin
- 2 st passionsfrukt
Garnering
1 st lime det yttersta rivna skalet
2 msk vit choklad hyvlad
Gör så här
Lägg två kex vardera i fyra portionsglas. Bryt kexen i två delar eller låt dem vila mot sidorna av glaset. Blanda apelsinsaft med cointreau och fördela blandningen jämnt över kexen.
Separera äggen och vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i vispet. Riv det yttersta gröna skalet från limen. Tillsätt i krämen och blanda. Vispa vitorna fluffiga med ren visp i ren skål. Blanda de vispade äggulorna med mascarpone och rör till en len och krämig konsistens. Vänd sedan ner vitorna lite i taget.
Skär loss fruktköttet runt kärnan på mangon och skär bort skalet. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala apelsinen med en vass kniv så att du får bort det vita, skiva och skär apelsinen i mindre bitar. Lägg frukten i en bunke. Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ner fruktköttet i bunken, blanda. Varva frukten med äggkrämen ovanpå kexen och avsluta med ett lager frukt. Dekorera med rivet limeskal och hyvlad vit choklad.