Exotisk fruktsallad i glas

Enklare blir det knappast än med en frisk fruktsallad, knapriga kex och gräddig kräm!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • mogen mango
  • 0.5 st ananas
  • 1 st apelsin
  • 2 st passionsfrukter
  • 2 st kiwi

Servering

8 st savoiardikex
2 dl crème fraîche
2 msk florsocker
50 g rostade kokosflakes

Gör så här

1

Skala och dela mango och ananas i mindre bitar. Lägg i en skål och pressa ner saften av apelsinen. Dela passionsfrukterna och skeda ner innehållet. Skala och dela kiwi i mindre bitar.

2

Fördela ut två kex vardera i fyra glas. Vispa samman crème fraiche med florsocker.

3

Lägg i fruktsallad i glasen och toppa med vispad crème fraiche. Toppas med rostad kokos. Servera resten av crème fraichen vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top