Evas lavendelkakor

Du behöver 250 g smör 2.5 dl strösocker 2 st ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk lavendelblommor torkade Gör så här 1...

Tillagningstid: 60 minuter
40 portioner

Du behöver

  • 250 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk lavendelblommor torkade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Blanda i ett ägg i taget och fortsätt att röra.

2
Blanda mjöl, bakpulver och laven­del. Rör ner blandningen i smör­smeten. Klicka ut smeten på papprad plåt. Grädda i 15–20 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top