Erics röda sås

Du behöver 2 st schalottenlökar 2 msk smör 1 msk mjöl 1.5 dl vitt vin 0.5 st hönsbuljongtärning 2 msk pesto röd 1 msk tomatpuré...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1.5 dl vitt vin
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk pesto röd
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek eller harissa
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt mjölet och rör hela tiden. Låt stå på svag värme och fortsätt att röra. Ju längre tid, desto bättre smak. När man känner en svag koladoft så är det klart. Men se upp! Därefter kan det brännas vid väldigt fort.

2
Tillsätt vinet och buljongtärningen. Det bästa är att använda “vanlig” buljongtärning och ingen flytande fond eller liknande. Låt puttra några minuter och vispa då och då.

3
Tillsätt pesto, tomatpuré, sambal oelek eller harissa och grädde. Låt puttra ihop på svag värme i drygt fem minuter.


Kommentar:
Servera till Pepparmarinerad lyckling à la Gadd (klicka på rubriken nedan för recept)!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top