Enzinas skaldjursravioli

Du behöver Deg: 6.5 dl vetemjöl 4 st ägg 1 tsk salt 3 msk olivolja 1 msk vatten Fyllning: 1.5 msk smör 4.5 msk vetemjöl...


14 portioner

Du behöver

Deg:

6.5 dl vetemjöl
4 st ägg
1 tsk salt
3 msk olivolja
1 msk vatten

Fyllning:

1.5 msk smör
4.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 krm peppar vit eller svart
1 st vitlök klyfta
1 msk hummerfond
kött räkor, kräftor el
3 msk persilja hackad slätbladig
ägg till pensling
salt till kokning

Till servering:

körsbärstomater och riven ost

Gör så här

1
Lägg 6 dl mjöl på bakbordet, gör en grop i mitten. Blanda äggen med salt och olja, häll smeten i mjölgropen och arbeta ihop degen. Knåda den med kraft och kläm tills den blir blank och elastisk, det tar minst 10 minuter. Om degen känns torr och smulig tillsätter man vatten droppvis och arbetar på.

2
Man kan också blanda ingredienserna i hushållsmaskin 3-4 minuter innan man tar upp degen på mjölat bakbord och ältar den blank. Täck degen helt med en blöt, urvriden handduk och låt vila en halvtimme.

3
Smält smöret i en tjockbottnad eller plastbelagd kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Koka upp och låt sjuda 5 minuter under omrörning, salta, peppra och pressa i vitlöken. Förstärk gärna smaken med hummerfond. Mixa med skaldjursköttet, låt svalna. Nu ska smeten vara fast nog att klicka ut.

4
Kavla halva degen i taget, för enkelhets skull, cirka 40 x 40 cm. Pensla den med en blandning av ägg och vatten. Sporra ut rektanglar (5 x 10 cm). Lägg cirka 1/2 msk av fyllningen på varje ruta, vik ihop kudden och nyp kanten tät.

5
Lägg de färdiga kuddarna på ett ark bakplåtspapper efter hand som de blir färdiga.

6
När arket är fullt dras det över på en bakplåt som stått i frysen en stund. In med kuddarna i frysen ca 30 minuter tills de är helt frysta. Nu kan de plockas i frysburk eller påse för vidare frysförvaring.

7
Ta fram cirka 5 kuddar per portion till en entrérätt, lägg direkt i kokande saltat vatten och låt sjuda 1 minut innan de tas upp med hålslev.

8
Servera genast med lätt oljefrästa hackade körsbärstomater och riven parmesanost.


Kommentar:
Man kan absolut tänka sig en blandning av kokt och gravad lax i stället för skaldjur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top