Entrecote med rödvinsdragonsås

Du behöver 6 skiva entrecôte salt och peppar 4 st svartrötter ca 400 g 500 g ostronskivling (går även bra med skivade champinjoner) 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 skiva entrecôte
  • salt och peppar
  • 4 st svartrötter ca 400 g
  • 500 g ostronskivling (går även bra med skivade champinjoner)
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja

Sås:

2 st schalottenlökar finhackade
1 msk rapsolja
1 tsk strösocker
2.5 dl rödvin
1 msk balsamvinäger
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk koloritsoja (sockerkulör)
2 msk dragon hackad färsk alt 1 tsk torkad
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Börja med såsen. Fräs schalottenlöken i en kastrull med lite olja. Tillsätt socker, rödvin och vinäger. Koka ihop tills det återstår en dryg deciliter. Vispa i lätt-crème fraichen, koka upp och tillsätt koloritsoja för färgens skull (den kan uteslutas). Rör i dragonen och smaka av med salt och vitpeppar.

2
Skölj och skala svartrötterna. De mörknar väldigt snabbt så lägg dem i citronvatten eller gnid in dem med citron om du inte ska använda dem direkt. Skär dem först i decimeterlånga bitar som du sedan strimlar.

3
Bryn dem i lika delar olja och smör i 7-8 minuter så att de blir mjuka, salta och peppra.

4
Rensa bort fötterna på ostronskivlingarna och stek dem i olja och smör.

5
Salta och peppra köttet och grilla dem cirka tre minuter på varje sida i en het grillpanna, alternativt i en vanlig stekpanna med lite olja i.

6
Servera gärna entrecoten uppskivad tillsammans med tillbehören, och om du vill med kokt potatis eller potatisklyftor. En blandad grönsallad passar också bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top