Du behöver
- 4 skiva entrecôte 150g
- flingsalt och svartpeppar
- 1 kg delikatesspotatis
- 1 st späda morötter knippe
- 1 st rädisor knippe
- 1 st färsk lök knippe
- 2 msk rapsolja
- 2 msk smör
Ramslöksbearnaise
250 g smör
1 st schalottenlök
5-6 st ramslöksblad
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
2 st äggulor
Gör så här
Ramslöksbearnaise Smält smöret. Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka ramslöken.
Koka upp vinäger, vatten och lök, koka tills 3 msk återstår.
Tillsätt gulorna, vispa ihop. Värm på medelvärme under vispning. Tillsätt smöret droppvis under vispning. Tillsätt ramslök och salt.
Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet på båda sidor. Skala morötterna. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten tills de mjuknat.
Skölj och ansa rädisorna. Dela löken i kvartar och skaften i mindre bitar. Bryn löken i hälften av oljan och smöret tills den mjuknat.
Hetta upp resten av oljan och smöret. Stek köttet på hög värme några minuter per sida. Efterstek i ugn ca 3–5 minuter. Servera med sås och grönt.