RECEPT FRÅN IK

Entrecote med ramslökssås

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecote 150g
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 st späda morötter knippe
  • 1 st rädisor knippe
  • 1 st färsk lök knippe
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • Ramslöksbearnaise

  • 250 g smör
  • 1 st schalottenlök
  • 5-6 st ramslöksblad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 st äggulor

Gör så här

1

Ramslöksbearnaise Smält smöret. Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka ramslöken.

2

Koka upp vinäger, vatten och lök, koka tills 3 msk återstår.

3

Tillsätt gulorna, vispa ihop. Värm på medelvärme under vispning. Tillsätt smöret droppvis under vispning. Tillsätt ramslök och salt.

4

Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet på båda sidor. Skala morötterna. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten tills de mjuknat.

5

Skölj och ansa rädisorna. Dela löken i kvartar och skaft­en i mindre bitar. Bryn löken i hälften av oljan och smöret tills den mjuknat. 

6

Hetta upp resten av oljan och smöret. Stek köttet på hög värme några minuter per sida. Efterstek i ugn ca 3–5 minuter. Servera med sås och grönt.


Recept