Du behöver

  • 4 skiva entrecôte ca 750 g
  • smör (raps)olja
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar nymalen
  • 100 g ädelost eller gorgonzola
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 6 st tomater
  • olivolja till pensling

Gör så här

1
Bulta entrecoteskivorna lätt med handen.
2
Hetta upp smör och olja tills skummet lagt sig och fettet blivit nötbrunt. Lägg i entrecoterna och bryn dem 1–2 minuter på varje sida. Salta och peppra skivorna och lägg upp dem på ett ugnssäkert fat.
3
4
Mosa osten med en gaffel. Blanda ost, creme fraiche och persilja. Klicka ostkräm på varje köttskiva.
5
Skär ett kryss i toppen på varje tomat, lägg tomaterna på fatet bredvid köttskivorna och pensla tomaterna med olja. Så långt kan rätten förberedas.
6
7
Sätt ugnen på 275 grader. Strax före servering sätts fatet in på nedre falsen i ugnen och allt får steka cirka 5 minuter.
8
Servera klyftpotatis till eller pasta.


Recept // Fler nötköttrecept