Du behöver
- 4 skiva entrecôte ca 750 g
- smör (raps)olja
- 1 tsk salt
- vitpeppar nymalen
- 100 g ädelost eller gorgonzola
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl hackad persilja
- 6 st tomater
- olivolja till pensling
Gör så här
1
Bulta entrecoteskivorna lätt med handen.
2
Hetta upp smör och olja tills skummet lagt sig och fettet blivit nötbrunt. Lägg i entrecoterna och bryn dem 1–2 minuter på varje sida. Salta och peppra skivorna och lägg upp dem på ett ugnssäkert fat.
3
4
Mosa osten med en gaffel. Blanda ost, creme fraiche och persilja. Klicka ostkräm på varje köttskiva.
5
Skär ett kryss i toppen på varje tomat, lägg tomaterna på fatet bredvid köttskivorna och pensla tomaterna med olja. Så långt kan rätten förberedas.
6
7
Sätt ugnen på 275 grader. Strax före servering sätts fatet in på nedre falsen i ugnen och allt får steka cirka 5 minuter.
8
Servera klyftpotatis till eller pasta.