Entrecote med ädelost i ugn

Du behöver 4 skiva entrecôte ca 750 g smör (raps)olja 1 tsk salt vitpeppar nymalen 100 g ädelost eller gorgonzola 2 dl crème fraîche 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte ca 750 g
  • smör (raps)olja
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar nymalen
  • 100 g ädelost eller gorgonzola
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 6 st tomater
  • olivolja till pensling

Gör så här

1
Bulta entrecoteskivorna lätt med handen.

2
Hetta upp smör och olja tills skummet lagt sig och fettet blivit nötbrunt. Lägg i entrecoterna och bryn dem 1–2 minuter på varje sida. Salta och peppra skivorna och lägg upp dem på ett ugnssäkert fat.

3

4
Mosa osten med en gaffel. Blanda ost, creme fraiche och persilja. Klicka ostkräm på varje köttskiva.

5
Skär ett kryss i toppen på varje tomat, lägg tomaterna på fatet bredvid köttskivorna och pensla tomaterna med olja. Så långt kan rätten förberedas.

6

7
Sätt ugnen på 275 grader. Strax före servering sätts fatet in på nedre falsen i ugnen och allt får steka cirka 5 minuter.

8
Servera klyftpotatis till eller pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top