Du behöver
- 400-500 g räkor med skal
- 1 klyfta vattenmelon
- salladsmix eller strimlad isbergssallad
- 2 stora skivor fullkornsbröd
- 1-2 tsk lättmargarin eller smör
- 1/2-1 burk (à 250 g) keso
- feta/oliv (5 % fett)
- saltrostade solrosfrön
Gör så här
1
Skala räkorna. Skär vattenmelonen i skivor och peta bort eventuella kärnor. Skölj salladsmixen och låt den rinna av väl.
2
Bred brödet med lite matfett och lägg på en rejäl näve sallad. Välj grovt glutenfritt bröd vid celiaki.
3
Lägg på melonskivorna och ordentligt med fetaostkeso. Toppa med räkorna och strö över saltrostade solrosfrön.
4
En kopp kaffe på maten med en sockerkaksskiva, en klick vaniljkesella och färska bär är en enkel och god avslutning.