Enkel sommarmacka

Du behöver 400-500 g räkor med skal 1 klyfta vattenmelon salladsmix eller strimlad isbergssallad 2 stora skivor fullkornsbröd 1-2 tsk lättmargarin eller smör 1/2-1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 400-500 g räkor med skal
  • 1 klyfta vattenmelon
  • salladsmix eller strimlad isbergssallad
  • 2 stora skivor fullkornsbröd
  • 1-2 tsk lättmargarin eller smör
  • 1/2-1 burk (à 250 g) keso
  • feta/oliv (5 % fett)
  • saltrostade solrosfrön

Gör så här

1
Skala räkorna. Skär vattenmelonen i skivor och peta bort eventuella kärnor. Skölj salladsmixen och låt den rinna av väl.

2
Bred brödet med lite matfett och lägg på en rejäl näve sallad. Välj grovt glutenfritt bröd vid celiaki.

3
Lägg på melonskivorna och ordentligt med fetaostkeso. Toppa med räkorna och strö över saltrostade solrosfrön.

4
En kopp kaffe på maten med en sockerkaksskiva, en klick vaniljkesella och färska bär är en enkel och god avslutning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top