Enkel rödbetssoppa med chevrescones

Du behöver 2 tärningar (kyckling)buljong 1 lagerblad ca 8 färska rödbetor salt, svartpeppar 50 g salami i bit ca 1 dl smetana eller fet creme...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 tärningar (kyckling)buljong
  • 1 lagerblad
  • ca 8 färska rödbetor
  • salt, svartpeppar
  • 50 g salami i bit
  • ca 1 dl smetana eller fet creme fraiche
  • 6 dl vetemjöl
  • 2/3 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 3 dl (fil)mjölk
  • 1–2 tsk repad färsk timjan
  • 100 g färsk chevreost

Gör så här

1
Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningar och lagerblad i rymlig kastrull. Skala och grovriv betorna. Lägg i buljongen och sjud soppan 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Dra skinnet av korven och skiva den tändstickstjockt. Skiva sedan skivorna tvärs över till pinnar.

3
Servera soppan med rörd smetana och strimlad salami att strö på, samt chevrescones.

4

5
Scones

6
Värm ugnen till 250 grader.Blanda mjöl, salt och bakpulver i bunke. Fördela smöret i blandningen till en smulig massa, enklast med fingertopparna. Tillsätt fil och timjan och vänd snabbt ihop till en deg. Grovhacka osten och vänd snabbt in den också, den behöver inte finfördelas.

7
Forma degen till en rulle på skärbräda. Skär 12 bitar och trilla varje bit till bulle. Lägg på papprad plåt. (Så här långt kan de göras färdiga och vänta täckta i kyl över natt.)

8
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna en aning och bryt bröden till soppan.


Kommentar:
Sconesen kan förberedas dagen innan och vänta täckta i kyl över natt innan de ska gräddas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top