Du behöver
- 100 g blandfärs
- 2 st gula lökar finhackade
- smör att steka i
- 1 tsk paprikapulver
- salt, svartpeppar
- 1 l vatten
- 2 st buljongtärningar mörk oxbuljong
- 5 st potatis mjölig sort
- 2 st röda paprikor tärnade
Tillbehör
matyoghurt
bröd
Gör så här
1
Fräs färsen och löken i smör. Pudra över paprikapulver, salt och peppar.
2
Slå på vatten och tillsätt buljongtärningar.
3
Skala och skiva potatisen och lägg i soppan. Koka tills potatisen är genomkokt, cirka 20 minuter. Tillsätt paprika mot slutet av koktiden.
4
Rör om lite i soppan så att potatisen sönderdelas.
5
Servera med en klick mat-yoghurt och ett gott bröd.
Det här är ett läsarrecept av Kerstin Eriksson i Nyköping, provlagat av Icakuriren.