Läsar-recept

Enkel gulaschsoppa med potatis

Du behöver 100 g blandfärs 2 st gula lökar finhackade smör att steka i 1 tsk paprikapulver salt, svartpeppar 1 l vatten 2 st buljongtärningar...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g blandfärs
  • 2 st gula lökar finhackade
  • smör att steka i
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt, svartpeppar
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar mörk oxbuljong
  • 5 st potatis mjölig sort
  • 2 st röda paprikor tärnade

Tillbehör

matyoghurt
bröd

Gör så här

1
Fräs färsen och löken i smör. Pudra över paprikapulver, salt och peppar.

2
Slå på vatten och tillsätt buljongtärningar.

3
Skala och skiva potatisen och lägg i soppan. Koka tills potatisen är genomkokt, cirka 20 minuter. Tillsätt paprika mot slutet av koktiden.

4
Rör om lite i soppan så att potatisen sönderdelas.

5
Servera med en klick mat-yoghurt och ett gott bröd.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Kerstin Eriksson i Nyköping, provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top