Enkel banankaka

Du behöver smör och ströbröd till formen 2.33 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 2 st ägg 2.25 dl strösocker 2.5 msk mjölk...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • smör och ströbröd till formen
  • 2.33 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 2.5 msk mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 st mosade bananer

Gör så här

1

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 liters (ring)form.

2

Blanda mjölet noga med bikarbonat och bakpulver.

3

Vispa ägg och socker luftigt i större bunke och varva ner mjölk och mjölblandning. Vispa i smöret och slutligen bananerna.

4

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 30–35 minuter.

5

Tips! Rejält mogna bananer ger mycket mer smak än de som knappt är mogna.


Kommentar:
Aina Ejnell, Kållered, bjuder på en lättbakad och saftig banankaka. Allra bäst blir den på övermogna bananer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top