Enkel aubergine- och skinkgratäng

Du behöver 2 (à ca 400 g) auberginer 1 1/2 msk salt ca 1/2 dl olivolja till stekning 150 g rökt, tunnskivad skinka 4 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 (à ca 400 g) auberginer
  • 1 1/2 msk salt
  • ca 1/2 dl olivolja till stekning
  • 150 g rökt, tunnskivad skinka
  • 4 dl färdig tomatsås
  • 5 dl färdig ostsås
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

1
Skär auberginerna i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på en bricka och strö på salt. Låt dra ur sig vätska i cirka 20 minuter.

2
Klappa auberginerna torra med hushållspapper och stek dem på båda sidor i oljan tills de har fått fin färg och är genomstekta.

3
Sätt ugnen på 225 grader. Varva aubergineskivor, tomatsås, ostsås och skinka i en smord gratängform. Avsluta med ostsås. Strö över parmesan.

4
Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter tills osten smält och fått fin färg. Strö över persilja.


Kommentar:
Skinkan går att byta ut mot till exempel fetaost i bitar om man är vegetarian.
OBS! Tid för ursaltning tillkommer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top