Enkel äppelsorbet med kanel

Du behöver 0.5 dl strösocker 0.75 dl vatten 1 st kanelstång 2 st äpplen små röda 5 dl äppelmust kyld Gör så här 1 Koka...

Tillagningstid: 130 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl strösocker
  • 0.75 dl vatten
  • 1 st kanelstång
  • 2 st äpplen små röda
  • 5 dl äppelmust kyld

Gör så här

1
Koka upp socker och vatten med kanelstång, sjud 3 minuter. Skiva äpplena centimetertjockt och koka dem 2 minuter i sockerlagen. Ta upp och kyl skivorna. Kyl socker-lagen för sig.

2
Sätt i gång glassmaskinen och häll sen i must och sockerlag (utan kanelstång). Låt maskinen frysa och röra till glass, cirka 30 minuter. Skopa upp kulor och stoppa i frysen. Lägg upp i sista sekund tillsammans med äppelskivor.


Kommentar:
TIPS: Sorbeten kan göras dagen innan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top