Du behöver

  • 225 g potatis mjölig, kokt och sval
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk smör eller olja att steka i

Gör så här

1
Pressa eller mosa potatisen, blanda den med mjöl, salt och bakpulver samt mjölken, lite i sänder, till en stadig deg. Mjölkmängden beror på potatissortens uppsugningsförmåga.
2
Knåda hastigt degen smidig. Kavla eller platta ut den till 5 millimeters tjocklek, och ta ut kakor med glas eller utstickare, 7–8 centimeter i diameter. Stek i baconflott, olja eller smör, cirka 4 minuter på varje sida i medelvarm stekpanna.
3
Servera sconesen varma, med färskost och sylt eller med fräst svamp. Till kvällsmat, mellanmål och som bredvidrätt till soppa.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept