Du behöver
- 1.5 dl ljus sirap
- 2.5 dl brun farin
- 1.5 msk malen ingefära
- 15 st citronarom
- 175 g smör mjukt
- 1.5 dl vispgrädde
- 0.5 msk bikarbonat
- 12.5 dl vetemjöl
Gör så här
1
Rör samman sirap, farinsocker, inge-fära, hushållsarom och smör till en smidig massa. Går bra med elvisp eller köksmaskin.
2
Vispa grädden till fast skum och rör ner det i massan.
3
Blanda väl, eller sikta, bikarbonaten tillsammans med hälften av mjölet. Arbeta ner detta i massan. Knåda degen smidig med resten av mjölet på bakbordet. Täck med plast och ställ degen svalt att vila över natten.
4
Kavla ut degen i flera omgångar på lätt mjölat bakbord. Ta ut kakor med mått, cirka 6 centimeter i diameter. Lägg dem på papprade eller smorda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader cirka 5 minuter.