Läsar-recept

Engelsk köttfärssås

Du behöver 1 st gul lök olja 500 st nötfärs gr 1 st champinjoner burk hela 1 st grönsaksbuljongtärning 2.5 dl mellangrädde 2 msk fransk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • olja
  • 500 st nötfärs gr
  • 1 st champinjoner burk hela
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk soja
  • 2 tsk dragon

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den mjuk. Tillsätt köttfärsen och fräs den smulig. Tillsätt svampen, spara spadet. Blanda ner buljongtärning och grädde. Småkoka cirka 5 minuter på svag värme, tillsätt även champinjonspadet till önskad konsistens.

2
Blanda senap, soja och torkad dragon i en kopp och rör om väl. Smaksätt med denna blandning till önskad smak. Obs! Salta ej, tillsätt eventuellt mer soja.

3
Servera med ris eller potatismos.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top