Egyptisk böngryta med couscous

Du behöver 1 st morot 1 st schalottenlök 1 st broccoli 250 g 2.5 dl vatten 1 msk grönsaksfond eller 1 tärning grönsaksbuljong 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st morot
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st broccoli 250 g
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st favabönor (420 g)
  • 0.5 st chilipepparfrukt konserverad saft av 1
  • 1 msk olivolja

Servera till:

1 pkt couscous (250 g) med soltorkade tomater och Medelhavskryddor
limeskal rivet att strö på

Gör så här

1
Skala och tärna moroten. Skala och skiva löken. Skölj broccolin. Skär av topparna och lägg åt sidan, klyv och skiva stjälkarna. Koka upp vatten med fond eller buljongtärning. Lägg i morot, lök och skivad broccoli. Koka under lock 8 minuter. Häll spadet av bönorna och spola dem under kallvattenskranen. Lägg bönorna och broccolitopparna ovanpå grönsakerna i kastrullen. Koka 5 minuter ytterligare tills broccolitopparna är knappt mjuka.

2
(Tillaga under tiden couscous enligt anvisning på förpackningen)

3
Sås: Skeda upp knappt 1/3 av grönsaksbönblandningen i en mixer. Sila över allt spadet ur kastrullen. Tillsätt chilipeppar och limesaft. Mixa 2 minuter till en verkligt slät sås. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Tillsätt oljan och mixa in den med momentknappen. Smaka av med salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top