Edamame med brynt chilismör

Du behöver 1 st röd chili 1 dl koriander plockad färsk 50 g smör 1 st lime fint rivet skal och pressad saft 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
1 burk

Du behöver

  • 1 st röd chili
  • 1 dl koriander plockad färsk
  • 50 g smör
  • 1 st lime fint rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g edamamebönor frysta

Gör så här

1

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla koriandern fint. Smält smöret tills det bubblar och låt sjuda vidare på medelvärme tills det börjar bli gyllene och dofta nötigt. Ta av kastrullen från värmen och rör ner chili, koriander, limeskal och -saft. 

2

Tillaga edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen, lägg upp dem på ett fat och skeda över det brynta smöret. Toppa med flingsalt och avnjut genast. 


Kommentar:
Den gröna sojabönan i sin skida var en nyhet för inte så länge sedan, men finns nui frysdisken i de flesta mataffärer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top