Dubbla maränger

Du behöver 4 st äggvitor 200 g mandel mald 300 g florsocker Smörkräm: 100 g smör 1 msk vaniljsocker 2 st äggulor 0.5 dl florsocker...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 200 g mandel mald
  • 300 g florsocker

Smörkräm:

100 g smör
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
0.5 dl florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna styva i en torr bunke. Vänd försiktigt ner den malda mandeln och florsockret. Klicka ut smeten matskedsvis på papprade plåtar. Grädda i 10-12 minuter. Låt dem svalna och lossa dem sedan försiktigt.

2
Smörkräm: Rör samman smör, vaniljsocker, äggulor och florsocker. Använd gärna elvisp. Fördela smörkrämen på hälften av marängerna och lägg resten som lock. Förvara dem i kylskåp. De går också bra att frysa


Kommentar:
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top