Du behöver
Grundrecept mördeg, se här nere
Chokladtryffelfyllning
150 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
Dekor
25 g mörk choklad
Gör så här
Gör en sats av grunddegen. Dela i fyra delar och forma till rullar med en diameter något större än en enkrona. Slå in i plastfolie och låt vila i kylen i drygt 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
Skär rullarna i skivor, cirka 3 millimeter tjocka. Lägg dem med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna.
Chokladtryffelfyllning Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken. Låt smälta ihop på svag värme under omrörning. Dra kastrullen från plattan när tryffeln är jämn och blank.
Häll upp chokladtryffeln i en spritspåse. Låt den svalna och tjockna en liten stund i rumstemperatur om den känns för rinnig. Spritsa den sedan på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna.
Smält chokladen till dekoren försiktigt i mikron eller över vattenbad. Spritsa eller ringla den över kakorna. Låt stelna i kylen och förvara sedan i kylen eller frysen.
Här läggs kakorna ihop två och två med en härligt krämig chokladtryffel emellan.